4 Saniyede Dijital Baskı
Fotoğraf baskı kiosku alanında pazar lideri olan Kodak, dünyada ve Türkiye’de kiosklarının sayısını hızla artırıyor. Dünya çapında 70 binden fazla noktada kullanılan Kodak fotoğraf baskı kioskları, Türkiye’de de büyük ilgi görüyor. Bugün, Edirne’den Van’a, ülke çapında 120 kiosk bulunuyor. Kodak fotoğraf baskı kioskları, sunduğu yenilikler ve aldığı ödüller ile, pazarın tartışmasız lideri olarak gösteriliyor.
4 SANİYEDE BASKI
Perakende satış noktalarına kurulan kiosklar, dijital fotoğraf makinelerinden ve kameralı cep telefonlarından anında fotoğraf basma imkanı veriyor. Kodak fotoğraf baskı kioskları, termal boya sublimasyonlu yazıcılar içeriyor. Bu sayede, 4 saniye gibi kısa bir sürede 10x15 cm’lik, 39 saniyede 20x25 cm’lik baskılar alınıyor.
Mükemmel bir kullanıcı deneyimi sağlamak üzere zekice tasarlanan Kodak fotoğraf baskı kioskları, Forrester Research fimasının kiosk donanımı kullanılabilirliği üzerine yaptığı bir araştırmada en yüksek puanları aldı. Araştırma, kullanımı kolay özellikler ve ileri düzey donanım ana kriterlerinde, Kodak ekipmanının en yakın rakibine göre çok daha üstün olduğunu ortaya koydu.
Kodak fotoğraf baskı kioskları, işlem sürelerini kısaltırken, mağazalarda verimliliği artırıyor. Bu kiosklarla, tüketicilere hizmet sunmak kolaylaşıyor; yüksek performanslı bir çözüm sunuluyor ve mağaza sahipleri açısından bakım kolaylığı sağlanıyor.
SU GEÇİRMEYEN VE LEKELENMEYEN BASKILAR
Termal boya sublimasyon baskı, opsiyonel mürekkep püstürtmeli ve lazer gibi teknolojilerden farklı olarak, sürekli tonlama yöntemi sayesinde, çok daha gerçekçi renk geçişleri sunuyor. Böylece, geleneksel baskılardan ayırt edilemeyecek kalitede baskılar alınıyor. Her fotoğraf Xtralife kaplamasıyla koruduğundan, bu yüksek kaliteli baskılar bezle silinebiliyor, su geçirmiyor ve lekelenmiyor. Ayrıca, gerçek fotoğraf kağıdı gibi uzun ömürlü oluyor.
FARKLI BASKI SEÇENEKLERİ
Kodak fotoğraf baskı kiosklarında 20 farklı dil sunuluyor. Kioskların dokunmatik ekranını kullanarak basmadan önce fotoğrafları görmek, basılacakları seçmek ve gerekiyorsa düzeltmeler yapmak mümkün. Geliştirilmiş fotoğraf düzeltme özelliklerine sahip bu cihazlarda, renk, parlaklık, kontrast ya da kırmızı göz düzeltmesi yapılabiliyor. Bu düzeltmeler, istenirse manuel olarak yapılabildiği gibi patentli Kodak Perfect Touch sistemi ile tek tuşa basarak da gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca, fotoğrafın üzerine yazı yazılabiliyor; takvim ve çerçeve şablonlarıyla baskı alınabiliyor; vesikalık fotoğraf basılabiliyor; cep telefonu baskısında uygun boyuta otomatik geçiş sağlanabiliyor; geliştirilmiş fiyatlandırma fonksiyonları ve makbuz baskısı için barkod desteği verilebiliyor.
Sipariş İstasyonu, Dijital İstasyon ve Baskı İstasyonu gibi çok çeşitli modelleri bulunan Kodak fotoğraf baskı kioskları, hafıza kartları ve cep telefonlarından baskı, dahili tarayıcı ile basılı fotoğraflardan işlem yapabilme, 10x15, 13x18, 15x21 ve 20x30 cm baskı boyutları, 20x30 cm içine paket baskılar, yüksek baskı hızı, 15 inç dokunmatik ekran, Kodak Picture CD’ye kayıt ve çift yazıcı gibi özelliklere sahip bulunuyor. Kodak kiosklara, bellek kartları, USB girişi, CD/disket, Bluetooth ve kızılötesi ile görüntü aktarımı yapılabiliyor.
DİJİTAL FOTOĞRAF MERKEZİ
Kodak dünya çapında kioskları tamamlayacak yeni bir modüler donanım sunuyor. Kodak Digital Picture Center (Kodak Dijital Fotoğraf Merkezi) olarak adlandırılan bu donanımla, mağaza içinde ayrı bir fotoğrafçılık merkezi yaratılıyor. Kodak Digital Picture Center, dijital baskı hizmetlerinin ve diğer fotoğrafçılık ürünlerinin daha etkili bir biçimde sunulmasını, böylece satışların artırılmasını sağlıyor. Ayrıca sistem, farklı konfigürasyonlarda kurulabildiğinden ve hem değiştirilebilir, hem de genişletilebilir olduğundan, mağaza sahiplerine çok çeşitli imkanlar tanıyor.
KOLAY ÖDEME
Kodak, kiosk kullanıcıları için çeşitli ödeme seçenekleri sunuyor. Buna göre, bankoda ya da Kodak kiosk kartla ödeme yapmak mümkün. 2006 sonuna kadar kredi kartıyla ödeme olanağı da sağlanacak. Bankoda ödeme yapmak isteyen tüketiciler, siparişlerini onayladıktan sonra bir ödeme makbuzu baskısı alıyorlar. Kasiyerden ödeme onayı gelince de baskılarına kavuşabiliyorlar. Kodak kiosklar için önceden kredi (kontör) yüklenmiş ödeme kartı kullanılıyorsa, yapılan işlemin tutarı, karttaki kredi miktarından düşülüyor. Chip&PIN kullanımına uygun POS cihazıyla kredi kartı tahsilatı ise yakında devreye girecek.
KİOSK CARD
Kiosk Card uygulaması, Türkiye’de ilk olarak CarrefourSA mağazalarında başladı. Kiosk Card tüketicilerin kiosk ile gerçekleştirdikleri işlemlerin ödemelerini kolaylıkla yapmalarını sağlıyor. Önceden çeşitli miktarlarda kredi yüklenmiş kartlar reyonda satılıyor ve tüketici tarafından satın alınıyor. Tüketiciler, kiosktan yapacakları fotoğraf baskı işlemlerinde, ödeme için kasaya gitmeden, satın aldıkları kiosk kartını kullanarak ödemelerini yapabiliyorlar. Böylece, tam anlamıyla bir selfservis baskı uygulaması gerçekleşmiş oluyor.
Kiosk içinde bulunan ödeme kartı okuyucuları, kaçak ve sahte ödeme kartlarını önleyen donanımlara sahip bulunuyor. Kartlar, ek güvenlik için tek kullanımlık olarak üretilmiş olup, ilk kullanımdan önce aktifleştirilmeleri gerekiyor.
Kiosk kartlar, perakende noktasının ihtiyaçlarına göre hazırlanıyor. Kartlar, talebe göre farklı değerlerde birim (kontör) ya da parasal değer içerebileceği gibi, belli adetlerin üzerindeki kullanımlarda perakende noktasına özel tasarımda üretilebiliyor.
Kodak fotoğraf baskı kioskları, Türkiye’de Kodak Express ve Kodak Photoshop mağazalarında, Nokia shop’larda ve Carrefour gibi farklı konsepte sahip mağazalarda kullanılıyor. 8 saniyede baskı alınabilecek Kodak kiosklar, 10.000 doların altında bir fiyata satın alınabiliyor. Kodak fotoğraf baskı kioskları, yurtdışında Boots, Dixons, Media Markt, Germanos, Carrefour, CNA, Orange, Carphone Warehouse ve Nokia gibi firmalar tarafından yaygın bir biçimde kullanılıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.